img

Британец дойде на почивка на Слънчака, живя като цар, но забърка голяма беля и сега ще плаща хиляди (СНИМКИ)

/
/
/
1219 Views

Британски турист се опита да вземе 2500 паунда обезщетение с фалшива история за стомашно разстройство, получено в България. Измамата обаче лъсна покрай снимки във Фейсбук, на които младият мъж си хапва и пийва на корем, а не е болен, както твърди.

Тенекеджията Том Оуки и приятелката му Клеър Фърси летували през юли 2015 г. в петзвездния хотел „Хелена парк“ в Слънчев бряг, съобщава „Дейли мейл“, цитиран от „Телеграф“. Всичко било на ниво, но в един момент туристът получил жестоко стомашно разстройство. То било толкова тежко, че на практика провалило ваканцията му.

Вместо да се пече на черноморския плаж и да се забавлява по заведенията, човекът прекарал почивката си в тоалетната. 30-годишният британец уточнява в жалбата си, че заради лошата храна и ниска хигиена в курорта е получил диария и коремни спазми, заради които на практика не е успял да напусне стаята си в продължение на цели два дни.

Заради преживения ужас той поискал обезщетение от своя туроператор Tui в размер на 2500 лири. Цялата му история обаче рухнала, след като адвокатите на ответната страна открили доказателства във фейсбук прифила на мнимия болен.

На датата, на която Оуки твърди, че се е почувствал много зле, издайнически снимки показват как той надига коктейли и си похапва на корем в ресторант в компанията на гаджето си.

Британец дойде на почивка на Слънчака, живя като цар, но забърка голяма беля и сега ще плаща хиляди (СНИМКИ)

Статусите в социалната мрежа на двойката също са показателни. В тях и двамата се хвалят, че са прекарали незабравими две седмици в България, които им доставили голямо удоволствие.

Оуки казва още, че заради ситуацията е трябвало да отложи вече платена разходка с лодка. Във фейсбук профила му обаче се мъдри щастливо фото, на което той и 31-годишната му приятелка се любуват на закеза с бутилка шампанско в ръце. След като научава за измамата, съдия Джон Джоузефс не само че прекратява делото, но и дава случая на полицията. Властите сега ще трябва да проучат дали лъжливото внимание на туриста представлява престъпление. Освен това Том Оуки ще трябва да заплати на туроператора Tui съдебните разходи по делото в размер на 9 хиляди паунда.

„Надяваме се, че случаят ще изпрати послание към всеки, който възнамерява да подава измамни жалби за болест“, коментира Андрю Флинтън, директор на туроператора Tui, явяващ се страна по делото.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook