img

Специалисти: Витамините се пият сутрин, за да имат ефект

/
/
/
601 Views

С края на лятото и настъпването на първите по-хладни дни повечето хора започват да мислят какво да направят, за да не се разболяват от простуда или грип, припомня trg

И с досада си припомнят есенно-зимните месеци, когато работните бюра се обсипват с пакетчета носни кърпички, чаши с чай, шишенца сиропи за кашлица и неизменно търкалящите се флакони с мултивитамини.

Последните всеки ги пие с надеждата поне този път вирусът да го отмине, да пребори стреса и неотменната преумора. Истината е, че витамините не са способни да помогнат, ако не ги приемаме правилно. Лекарите съветват да спазваме някои основни правила, за да имат добавките ефект. На първо място, витамините се пият само сутрин, 10 до 30 минути след хранене, така че киселините, които могат да присъстват в такива препарати, да не дразнят стомашната лигавица. Микроелементите е най-добре да се пият следобед независимо от приема на храна, а комплексите, съдържащи аминокиселини (триптофан, глицин, таурин и др.), се приемат изключително на празен стомах 30 минути преди хранене.

Ензимните препарати е най-добре изобщо да не се пият без консултация с лекар. Опитвайки се да подобрите храносмилането с тяхна помощ, рискувате да нарушите работата на панкреаса. Витаминните препарати не трябва да се пият заедно със сърдечни и хормонални лекарства – витамините могат да попречат на усвояването на лекарството. Разликата между приема на лекарства и витамини не трябва да бъде по-малка от 15 минути.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook