img

Полицайката Селесте, която накърми изоставено бебе, стана истински хит в нета – вижте я!

/
/
/
1270 Views
Да си жена полицай и пожарникар доброволец едновременно е голяма работа, но когато си всичко това и намираш сили да накърмиш чуждо недохранено бебе, заслужаваш любовта на целия свят (и незабавно повишение).

Над 100 хиляди души споделиха снимката, на която Селесте Аяла – служителка на реда в Буенос Айрес – кърми бебе, чийто плач буквално я хваща за гърлото по време на дежурството ѝ като охранител на детската болница.

Когато Селесте чува бебето да плаче неудържимо, тя пита персонала дали може да го подържи. Медицинските служители я предупреждават, че бебето е „мръсно и мирише“… За полицайката обаче това е едно прекрасно, но страдащо от глад същество, което тя прегръща и му дава да суче.

Маркос Ередия, колега на Селесте, заснема кадъра, който в рамките на една седмица има над 155 000 харесвания и над 111 000 споделяния във Facebook.

„Искам да оповестя този велик жест на любов, защото такива неща не се случват всеки ден.“, писа Маркос.

Селесте Аяла обясни пред местните медии, че е разбрала, че бебето е гладно, тъй като е пъхало ръка в устата си и е изпитала нужда да го прегърне и нахрани.

„Това беше адски тъжен момент, сърцето ми беше разбито, осъзнавайки как обществото се отнася към своите деца. То трябва да бъде по-чувствително към проблемите на гладуващите деца, това не бива да се случва повече“, каза тя.

Заради спонтанния си акт на доброта, Аяла бе повишена в сержант от министъра на сигурността в провинция Буенос Айрес Кристиан Ритондо.

Cristian Ritondo/Twitter

„Днес посрещнахме Селесте, за да я уведомим за повишението ѝ и да ѝ благодарим лично за жеста на спонтанна любов към бебето“, писа Ритондо в tweet на 17 август.

Изоставено бебеПожарната бригада, към която Селесте е доброволец, също поздрави работата на своята колежка: „Действия като тези ни изпълват с гордост и сила и ни карат да работим още по-усилено и солидарно към нашата общност“, писаха те.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook