img

Защо вдигаме кръвно в студа: Кръвното налягане винаги е по-високо през студените месеци

/
/
/
367 Views

Кръвното налягане винаги е по-високо през студените месеци заради ниските температури, които буквално стесняват кръвоносните съдове, научи trg.

Освен самият студ влияние имат и други метеорологични условия като атмосферни фронтове или бури. Кръвоносните съдове реагират и на резките промени във влажността, атмосферното налягане, облачната покривка или дори и вятъра. Тези колебания в кръвното налягане са особено характерни за хората над 65-годишна възраст. Кръвното налягане се влияе и от други фактори, типични за студения сезон – увеличаването на теглото, намалената физическа активност – това са допълнителни усложнения, които могат да дадат отражение върху нивата на кръвното налягане.

от най-важните правила е да се избягва излагането на студ колкото е възможно. Опитайте да стоите в добре затоплени помещения и внимавайте с резките смени на температурите. Обличайте се добре, преди да излезете навън. Опитайте да правите, макар и леки, упражнения, които ще ви заредят с тонус и енергия. Нека менюто ви е богато на зеленчуци и плодове, които са подходящи за сезона (тиква, туршии, ябълки, круши, цитруси, ряпа, червено цвекло).

Заредете се с добро настроение и вяра в природата. Съществуват много билкови растения, известни със своите благотворни ефекти върху кръвоносната си система. Такива са гинко билобата и гроздовото семе. Стотиците изследвания, проведени в Германия и Франция, показват един и същ резултат – екстрактът от гинко билоба подобрява кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците, и спомага за усилване на паметта.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook