img

София Лорен на 85: Не мийте лицето си с гореща вода, за да нямате бръчки

/
/
/
813 Views

Преди месец София Лорен навърши 85 години, припомня ТРГ.  През повечето то тях тя е в положението на пример за женственост, красота, а през последните години – и за неостаряващ дух и силна воля.

По думите на самата актриса красотата се нуждае от постоянно поддържане и грижа, и никакви инжекции, импланти, пластики не могат да ви направят толкова красива, колкото ако сама се грижите за поддържането ѝ всеки ден. Започнете със създаването на собствен образ, защото прическата, гримът и тоалетът способстват изграждането му.

За начина, по който се храни, киноиконата издава, че през три месеца си прави разтоварваща двудневна диета, по време на която яде само зеленчуци и пие сокове. Тя признава, че обожава макарони и винаги е тежала 60 килограма, при ръст 173 см.

„Не бива да започвате деня, дори когато нямате апетит, само с чаша кафе, по-добре изяжте филия хляб и плодове. Това ще ви даде енергия и ще ви ободри. Науката установи, че колкото по-рано се закусва, толкова храната се усвоява по-добре.

Сигурният път към напълняването и заболяванията е храненето на крак. Когато постоянно жужите, органите ви не могат да отдъхнат, а заедно с това чипсовете, сандвичите и сладкишите обричат организма на страдания“, казва Лорен. Обичайният обяд на звездата е макарони и салата, малко риба или месо. „Не бива да се боите от макароните, те се усвояват лесно, защото сложните въглехидрати в не голямо количество са необходими на организма, за да може мозъкът да функционира нормално.

И освен за макароните, това важи и за картофите, ориза, граха и фасула“, споделя тя.

Триковете за кожата си, които звездата прилага, са съвсем прости. Лорен сваля грима от очите си с растително масло, защото кожата около очите е суха и нежна. „Не бива за измиване да се ползват нито прекалено гореща, нито прекалено студена вода, това води до зачервяване на лицето и до спукване на малките капиляри“, уверява тя.

Най-красивата италианка съветва да почиствате кожата два пъти на ден – сутрин с хидратиращ лек крем, а вечер кремът трябва да е по-хранителен. Около очите нанесете крем с витамин А, тъй като той не дразни очите и добре подхранва тънката кожа около тях. За да поддържа глезените си изящни, София споделя, че прави гимнастика с точилка, докато гледа телевизия.

„Полезно е да се прави масаж на стъпалата редовно, защото по тях са разположени определени точки, които са свързани с всеки от вътрешните органи. По този начин усилвате кръвообращението и помагате на организма да се справи със задачите си“, категорична е звездата.

„Когато има възможност, е необходимо да давате почивка на краката, като захвърлите обувките и ходите боси. Ако редовно се разхождате по чакъла или пясъка, то мускулите на краката ще станат по-силни и ще отпадне необходимостта да почиствате петите с пемза. Обувките, на първо място, е необходимо да са удобни и едва тогава елегантни“, допълва актрисата.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook