img

Заплашиха адвоката на биячите от Войводиново със смърт

/
/
/
621 Views

Заканите са брутални, семейството ми е разстроено, твърди защитникът на биячите от Войводиново Красимир Баков

Стотици смъртни заплахи е получил адвокат Красимир Баков, защото се е ангажирал със защитата на ромските братя Асен и Борис Пакетови, пребили командоса Валентин Димов във Войводиново.

Заканите са получени на личната му Фейсбук страница и под журналистически материали в различни информационни сайтове. В тях възмутени граждани изсипват грозни обиди и пожелания, заканват се със саморазправа, директно заявяват, че ще го убият. Някои стигат дотам да “пожелаят” на адвокат Баков дъщерите му “да бъдат изнасилени от цигани”.

“Децата ми са много разстроени, закани има и срещу жената, с която живея”, коментира защитникът специално за в. “Марица”. Той е разговарял с районния прокурор Чавдар Грошев и го е информирал за ставащото. Обмисля какви официални действия да предприеме, тъй като някои заплахи създават усещане, че наистина ще бъдат осъществени.

“Обществото ни е жадно за кръв и зрелища и се опитва само да раздава правосъдие – казва адвокат Баков. – Радвам се, че колегите ме подкрепиха и застанаха до мен.”

Пловдивската адвокатска колегия излезе с официално становище, с което осъжда всички прояви на анонимни заплахи и агресия.

“Защитата на гражданите се осъществява от адвокати, които упражняват свободно тази професия… Адвокатът е длъжен да осъществява необходимата защита по възможно най-добрия начин. Ето защо, когато адвокатът осъществява своята дейност, следва да се ръководи само от закона и всякакви упреци и нападки спрямо неговата личност и професионални качества са недопустими, още повече срещу членове на неговото семейство. Тези, които отправят заплахи, също извършват престъпление и може да се окажат обвинени в престъпление, при което им е необходима адвокатска защита.“

Източник: Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook