img

5 лекарства, които незабавно да изхвърлите от дома си

/
/
/
686 Views

Спестете пари от безполезни лекарства, съветва trg.

1. Антивирусни лекарства

Най-честата диагноза през есенно-зимния сезон е ТОРС. Слагайки я, лекарят веднага изписва рецепти за 5-6 лекарства, с които да победите опасният вирус. Както учените обаче вече доказаха, антивирусни лекарства не съществуват, те не са ефективни. Заболяването отминава след седмица и няма нужда да се лекува.

2. Средства срещу кашлица

Кашлицата е един от най-неприятните симптоми на настинка, но е полезна. С нейна помощ храчката се отделя и дихателните пътища и те се почистват, така че не бива да се отървавате от нея.

3. Отхрачващи средства

Няма полза от тази химия. Ще постигнете същия и още по-добър ефект, ако пиете много течности, например чай с мед.

4. Адсорбенти

Чудодейната сила на активния въглен е силно преувеличена. Той ще помогне да се премахнат токсичните вещества в първите минути на отравянето, преди те да бъдат абсорбирани в червата. И действа само при определени видове отравяния, например с алкохол – е безполезно.

5. Сърдечни капки

Но в този случай вече можем да говорим не за безполезност, а за вредност. Фенобарбиталът, който е част от сърдечните капки, е забранен в много страни по света или се предписва само по лекарско предписание. Когато се използва непрекъснато, това вещество може да причини депресия и безсъние.

zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook