img

Случаят “Скрипал” се разнищва! Показаха фаталното флаконче и ново сензационно ВИДЕО на отровителите!

/
/
/
246 Views

Нервно-паралитичното вещество, което е останало във флакона с “новичок”, с който бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, е можело да порази още няколко хиляди души. Това заяви пред Би Би Си офицерът от британската полиция Дийн Хейдън. Той ръководи разследването по случая Скрипал.

В интервю за предаването “Панорама” той показа точно копие на флакона с токсичното вещество.

Става дума за шишенцето с етикет “Nina Ricci”, намерено от британеца Чарли Роули в парк в Солсбъри през юни тази година. Той го подари на приятелката си Доун Стърджис, заблуден, че в него има парфюм. Двамата бяха хоспитализирани на 30 юни, но лекарите не успяха да спасят жената. Роули вече е изписан от болницата.

“Както виждате, шишенцето е съвсем малко. То е имало запечатана капачка, която е съдържала “новичок”. Нападателите са я отворили, сложили са дозатор и са поставили отгоре механизма за впръскване”, поясни Хейдън.

Според британската полиция, флаконът е бил специално конструиран така, че да може лесно да бъде пренесен през системата за контрол на летището, а след това да бъде сглобен и използван без риск за здравето на отровителите.

Междувременно Скотланд Ярд публикува нов видеоматериал със заподозрените за инцидента в Солсбъри.

Разследването търси свидетели, които биха могли да са видели руснаците Александър Петров и Руслан Боширов, заподозрени от британската страна за отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

По-специално, полицията се интересуват от изясняването на „един от ключовите моменти“, свързани с факти около бутилка от парфюм „Nina Ricci“ от времето, когато той е бил изхвърлен на 4 март до момента, когато на 27 юни го е открил британският гражданин Чарли Роули.

„Ако смятате, че сте виждали розова кутия или бутилка някъде в Солсбъри понастоящем, моля свържете се с нас“, каза Дийн Хайдън, старши национален координатор на антитерористичното звено на лондонската полиция.

 

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!