img

Учените откриха начин без лекарства за преодоляване на коронавируса

/
/
/
96 Views

Учени от Мелбърнския университет стигнаха до извода, че тялото на хората с добър имунитет е в състояние самостоятелно да преодолее коронавирусната инфекция, научи ТРГ.

Според списанието Nature Medicine обект на изследването е 47-годишната жителка на китайския град Ухан, която дойде в Австралия.

По-късно тя е хоспитализирана със симптомите на COVID-19 – слабост, задух, суха кашлица и треска. Отбелязва се, че пациентът нямал патологични заболявания и лоши навици.

По време на болничния престой на жената не са предписани антибиотици или антивирусни лекарства. Единствената мярка, която лекарите предприеха, беше интравенозното приложение на течност за поддържане на водния баланс в организма.

В резултат на това пациентът се възстановява напълно след две седмици. Резултатите от кръвните й изследвания показват увеличение на клетките на имунната система, което е характерна реакция на организма в борбата срещу обичайния сезонен грип.

На 11 март СЗО обяви пандемия на коронавирус, съсредоточена в Европа.

Световната здравна организация заяви в понеделник, че броят на жертвите на коронавирус в света е достигнал 29 хиляди 957 души. През деня бяха открити над 63 хиляди нови случая на инфекция, починаха 3 464 души. Общият брой на заразените – 634 835 души.

блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook