img

4 бързи теста, с които ще разберете дали се разболявате от нещо коварно

/
/
/
777 Views

Ходите ли на лекар, когато откриете някакви промени в тялото си? Проверявате ли гърдите си поне веднъж месечно внимателно и поглеждате ли родилните си петна и белези? Ако е така, отлично!

Значи вие сте наистина отговорни към себе си и здравето си. В следващите редове ще видите 5 начина да проверявате дали всичко с вас е наред. Така може да хванете опасни заболявания още в началния им стадии и възможността да се излекувате нараства драстично!

Следете менструацията си

Внимателно следете бельото си, както и хартията, когато пишкате. Ако видите петна от кръв или изпускане в периода между менструациите ви, значи трябва да посетите лекар и то незабавно.

Проверете ноктите си

Ноктите са важен показател за здравето. Бели петна, деформация на плочката, както и пожълтяване – всичко това е повод да се консултирате с лекар. Внимателно проверявайте плочките на ноктите си всеки път, когато си правите маникюр – и ако забележите промяна в цвета или формата, консултирайте се с лекар.

Гледайте лицето си

Много сериозни заболявания „оставят“ своя отпечатък върху лицето ни: например, акнето може да предупреди за проблеми със стомашно-чревния тракт, космите над горната устна и по брадичката пък за неизправности на ендокринната система, и тъмните петна по кожата за проблеми с черния дроб. Ако забележите нещо такова не бързайте да се цапате с грим или да си записвате час за козметик. Най-добре първо посетете кабинета на лекаря.

Проверете клепачите си

Основното нещо, което трябва да следите, са петна по очите и около тях. Това сигнализира за проблеми с холестерола. При появата на такива петна е добре да проверите именно холестерола си, за да намалите риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и кръвни съсиреци./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook