img

Как да разберем без доктор, че черният дроб ни предава

/
/
/
1080 Views

В последно време като че ли много внимание се отделя на такива органи като мозъка, червата и сърцето, докато в същото време за черния дроб, който ежеминутно осъществява огромен обем от работа, очиствайки организма и защитавайки ни от много проблеми, несправедливо се забравя.

Защото той не боли: този орган няма такива рецептори и не провокира болезнени усещания. Все пак могат да се появят дискомфортни усещания при рязко увеличение на размера на органа при инфекциозни процеси, припомня ТРГ.

Един от невидимите симптоми е неприятна рязка миризма на пот, придружена от нарушение на терморегулацията. В този случай проблемът може да бъде свързан с вече съществуващ възпалителен процес в чернодробните клетки, когато те започват да се разрушават. Единственият начин за справяне с този сериозен проблем е откриването на първопричината за увреждане, след което се провежда адекватно лечение. Намаленото зрение също сигнализира за болест на черния дроб и ако очните лекари не успяват да открият проблем, бързо трябва да се насочим към специалист по вътрешни болести.

Силно чувство на глад и жажда, изменение във вкусовите усещания, като към това се прибавят още и напукване на езика, нередовно изхождане, устойчиво повишение на нивото на кръвната захар също напомнят да обърнем внимание на черния дроб. Ако човек страда от мастна хепатоза, а това е доста честа ситуация дори при стройните хора, мастната тъкан ще произвежда ароматаза, което ще повлияе на хормоналния фон и при мъжете, и при жените. Ще се стигне дори до преместване на глюкозата от кръвта в чернодробните клетки. Макар да се смята за козметичен проблем, косопадът също може да е свързан с чернодробна диагноза, особено ако е придружен с гнойни пъпки, комедони и черни точки.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook