img

Учител е успял да обезвреди стрелеца от Индиана

/
/
/
554 Views

Учителят Джейсън Сийман е обезвредил стрелеца от Индиана, предава радио Voice of America. Ученик е нахлул с два пистолета и е открил огън в основно училище в Нобълсвил, Индиана по време на тестово изпитване. Ранил е учителя и още един ученик, като учителя е успял да го обезвреди преди да пострадат още хора.

„Нашият учител Джейсън Сийман веднага се втурна към него и го свали на земята. Ако не беше той щяхме да пострадаме още хора“, каза друг ученик от същия клас. Братът на учителя каза, че Джейсън е бил в съзнание и има три огнестрелни наранявания и е разговарял със съпругата си след инцидента. Направена му е операция. Засега не се разкрива името на нападателя, като се знае, че той е от същото училище.

Стрелбата е станала само седмица преди края на учебната година. Демократите от Сената на щата Индиана са направили писмено изявление, в което изказват съчувствие към пострадалите и призовават да се предприемат стъпки за предотвратяване на училищните стрелби, включително ограничения върху притежанията на оръжия.

Източник: blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook