img

Чутовен скандал! Лекар изнасилил над 170 спортисти под душове, в сауни и…

/
/
/
220 Views

Спортен лекар е насилил най-малко 177 млади мъже, които са били студенти в Държавния университет на Охайо в периода 1979-1997 г., разкри разследване в САЩ, пише Би Би Си. Д-р Ричард Щраус, който се пенсионира през 1998 г. и се самоубива през 2005 г., е обвинен за нападенията, извършени докато бил лекар на атлетите от 16 университетски спортни отбора, научи trg.

Университетът не е предотвратил насилието въпреки оплаквания от студенти. Разследващите отбелязват, че са положени „неадекватни усилия“ за проверка, които оценяват като „неприемливи“. Докладът бе публикуван в петък. В него се посочва, че насилието било извършвано на различни места – в кампуса, в съблекални, под душовете, в сауните. Студенти разказват, че поведението на д-р Щраус било „публична тайна“ в кампуса.

Днес на пресконференция президентът на университета каза: „Ние съжаляваме толкова много, че това се е случило“, както и че институцията се е провалила в опита си да го спре. Все пак той подчерта, че „това не е университетът днес“.

Бивши студенти вече съдят университета за причинени страдания и призовават висшето училище да поеме отговорността. „Мечти бяха разрушени, взаимоотношения с любими хора – накърнени, вредата се предаде на децата ни, защото мнозина от нас започнахме да ги пазим прекомерно много и това навреди на отношенията ни“, казва Кент Килгър – бивш състезател по плуване в университета.

През май 2018 г. друг университет – Мичиганският държавен университет се съгласи да плати $500 млн. на 332 гимнастици, които са били сексуално насилвани от бившия лекар на отбора др Лари Насар.

Блиц спорт

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!