img

8-годишно момиченце се омъжи за 40- годишен и почина в първата брачна нощ!

/
/
/
2744 Views

8-годишно момиченце почина в Йемен в ръцете на новия си съпруг в първата си брачна нощ.

Невръстното дете било венчано за 40-годишен мъж и е умряло вследствие на редица тежки вътрешни кръвоизливи, причинени от сексуален акт, предава Al-Bawaba.

Отвратителната история се разграва в северната част на Йемен, организирана на племенен принцип, близо до границата със Саудитска Арабия. Това още повече засилва червената лампа, която трябва да светне на света заради проблема с насилствените бракове с деца в Близкия изток.

Според доклад на ООН, между 2011 и 2020 г. в света повече от 140 милиона момичета ще станат булки преди да са навършили адекватна възраст за това. Нещо повече – оказва се, че от общо 140-те милиона девойки, встъпващи в брак преди пълнолетие (18 г.) 50 милиона са по-млади от 15-годишни!

Данните на ООН само за Йемен сочат, че всяко четвърто момиче се омъжва преди да навърши 15.

И тези деца не просто биват насилствено лишени от здравна помощ или образование – те почти винаги се превръщат в жертви на физическо, емоционално и сексуално насилие в принудителните си бракове.

Но къде се корени големият проблем?

Оказва се, че изобщо няма точна, световнопризната дефиниция какво означава „дете“, което създава възможности за всевъзможни интерпретации, от които страдат единствено малолетните жертви, обобщава изданието.

През 2009 г. все пак е приет закон, който забранява женитбата преди 17-годишна възраст… и впоследствие той пада, след като яростно е атакуван за дискриминация към исляма.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook