img

Знаете ли защо във Франция няма детско затлъстяване? Аз сега разбрах и искам и тук да е така!

/
/
/
473 Views
loading...

Френските деца са децата с най-малко проблеми със затлъстяването. За да е това така, трябва да има някаква причина, някаква разлика в начина им на живот спрямо другите деца. У нас има адски много детско затлъстяване, високо кръвно, диабет и други проблеми.

След кратко проучване става ясно, че в тамошните училища не се допуска използването на заготовки и полуфабрикати. Това обаче може би се подразбира. Другото интересно правило е, че продуктите, които се ползват трябва да се доставят от местни производители или, ако няма такива, от производители в най-близкия регион.

затлъстяване при децата
Затлъстяване при децата тормози България, а във Франция даже не са и чували за него… Защо?

Макар и по-скъпи, био продуктите задължително присъстват на трапезата в училище – поне по веднъж на два дни в едно хранене и един път в месеца пълен ден с био храни.  Готви се максимално много на място в кухнята. Менюто се прави за два месеца напред и се одобрява от специализиран диетолог.

Интересно е, че за да няма детско затлъстяване, те трябва да се хранят минимално 30 минути. Това подобрява храносмилането и предотвратява различни неприятности.

От всички напитки се предлага само и единствено вода. Кетчупа може да присъства само веднъж седмично, и то по изключение в някои училища, и то само в ограничено количество. Пърженото е позволено само 3 пъти в месеца, и то само за деца от по-големите класове.

Има програма, която задължава родителите да предложат на децата си всички храни от определен списък, за да се заложат у тях хранителни навици.

Поощряват децата да вървят пеш още в предучилищна възраст. Всеки ден в училище има 3 физически занимания – 2 по 15 минути и едно от 60 минути.

Ето и примерно меню, което намалява детско затлъстяване:

 

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!