img

Лекарите се поклониха на едно 11-годишно момче и разтърсиха целия свят

/
/
/
5860 Views

11-годишно момче, починало от рак на мозъка, се превърна в истински герой за екип от лекари, научи ТРГ.

Младият пациент не само се бори с болестта до последно, но също така изрази желание да дари своите органи, за да спаси живота на други деца.

Последната воля на момчето е докоснала медицинският персонал толкова много, че те се поклониха в знак уважение. Малкият герой е Лианг Яой – той бил талантлив и умен ученик от Шенжен, Китай.

На 9-годишна възраст момчето е диагностицирано с мозъчен тумор.

Новината, че Лиан има последната фаза на рак, се превърнала в истинска трагедия за семейството му. Когато разбрало, че няма шанс за възстановяване, момчето попитало родителите си дали след смъртта му органите ще бъдат трансплантирани на тези, които се нуждаят от тях.

Всички знаем колко е трудно и тежко, когато се разболее близък, но даряването на органи може да спаси повече от един живот. Лиан Яой не е единственият, който е показал такова благородство. През 2018 г. 24-годишният модел и блогър – Нара Алмейда загуби битката срещу рака на стомаха.

Момичето изрази желание органите й да бъдат трансплантирани на други пациенти. Дори след смъртта си, актът на Нара продължава да вдъхновява хиляди хора по целия свят.

Поклон пред такива хора!

Коментирай чрез Фейсбук

1 Коментари

  1. БРАВО НА ПАЦИЕНТА , РАЗУМНО Е ЧЕ Е ВЗЕЛО ТАКОВА ПРЕКРАСНО РЕШЕНИЕ , ,ЛЕКА МУ ПРЪСТА , ПРАВЕЛНО Е ПОСТЪПЕЛ,ТОЗИ ПАЦИЕНТ, , И АЗ СЪМ НА ТАВА МНЕНИЕ ,ЩОМ СИ ОТИДА ОТ ТОЗИ СВЯТ ,ИСКАМ ДА ДАРЯ ОРГАНИТЕ СИ НА НЯКОЙ КОЙТО ИМА НУЖДА ОТ ТЯХ , ТАКА ЩЕ ЖИВЕЯ ВТОРИ ЖИВОТ ,И ЩЕ ПОМОГНА НА НЯКОГА ,

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook