img

Здравният министър предупреди за 5000 лева глоба

/
/
/
107 Views

„Въвеждането на извънредно положение означава система от правила, норми и мерки, които са по-различни от тези, които функционират в нормална ситуация и те трябва да се спазват, защото означават мерки за безопасност на българските граждани“.

Това заяви в ефира на bTV министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, научи ТРГ.

„Каквито и правила да определи държавата, ако те не се спазват от гражданите, успехът няма да бъде пълен. Удовлетворен съм, че парламентът без нито един въздържал се приеха решението, с което беше обявено извънредното положение.

Голямата отговорност се пада на правителството, което в съвсем кратки срокове да предвиди необходимите мерки и правила“, заяви още той.

„Лицата, които са болни от заразна болест, включително от COVID-19, както и тези лица, които са били контактни с тях, ако не се съгласят да бъдат сложени под карантина, ще бъдат глобени със сума от 5000 лева“, разясни той.

Кирил Ананиев обясни, че след падането на извънредно положение хората с ТЕЛК ще имат два месеца, да подготвят своите документи.

„Подкрепям всичко, което каза ген. Мутафчийски, но считам, че предложените правила трябва да се приложат когато по-меките мерки не дават резултат. Защото и и икономиката трябва да работи.

Министърът на здравеопазването призна, че предпазните мерки за медицинския персонал не са достатъчни. „Получихме от Турция и хирургически маски,ръкавици, които вече ги разпределихме“, допълни той.

62-ма са вече заразени с коронавирус у нас, обяви на брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook