img

Учени от Кеймбридж доказаха, че жените са по-глупави от мъжете

/
/
/
236 Views

Невролобиолози и невролози от Университета в Кеймбридж установиха, че тенденцията за систематизиране и рационализиране на процесите и индивидуалните механизми позволява на мозъка на мъжете да открива по-добре и по-бързо най-малките подробности. Изследвайки мозъчната активност на мъжете и жените, учените открили, че дори при тежки мозъчни заболявания, мъжете по-бързо решават сложни задачи на множество вектори, които се различават помежду си по отношение на обема и характера.

Същевременно учените установиха, че жените са по-склонни към емоционална оценка на хората и ситуациите около тях, в резултат на което почти винаги (в 75% от случаите) вземат грешни решения. Изследователската извадка, включваща почти 700 хиляди души (включително 37 хиляди души с нарушения на аутистичния спектър), доказа, че емоционалните “шейкове”, които се случват с жените в ежедневието, нарушават способността на женския мозък да възприема реалността адекватно.

Емоционалното “въздържане” на мъжете им позволява да решават както дребни, така и големи проблеми, които пряко или косвено засягат живота на стотици и дори хиляди хора. Изследователите отбелязват, че поради особеностите на “режимите на действие” на женския мозък, жените е по-вероятно да успеят в хуманитарната област, докато мъжете биха имали успехи във финансовия сектор, IT сектора и управлението на големи структури.

Учените смятат, че такива стандарти не могат да се прилагат при определяне на квалификацията на служителите, но статистическите грешки в новото проучване се считат за минимални. Невробиолозите заключават, че мозъците на мъжете имат значително повече “бариери” за стрес и външни стимули, поради което те са в състояние да се съсредоточат върху няколко сериозни задачи едновременно.

По-рано подобно проучване бе проведено от невролози от университета във Вашингтон. По време на експеримента, за да се определи скоростта на реакциите към графичната информация, учените установиха, че мъжкият мозък работи много по-бързо и по-правилно от женския.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!