img

След няколко месеца Путин и руския елит ще яхнат тези НЕРАЗРУШИМИ ЛИМУЗИНИ! (СНИМКИ)

/
/
/
1470 Views

Автомобилите от проекта „Кортеж”, които се разработват за държавния елит на Русия, са издържали успешно тестовете за безопасност. Това обявиха от Министерството на промишлеността и търговията, което отговаря за разработката на превозните средства. Първата серия лимузини за президента на Русия Владимир Путин и другите ръководители на държавата трябва да бъде на разположение през 2017 г.

В момента автомобилите се изпробват за движение при най-различни пътни настилки, като са преминали около 10 000 км. По време на изпитанията те трябва да навъртят поне 10 пъти повече. Колите също така са били подложени краш-тестове както в Русия, така и в Германия и са се справили отлично. Освен бронирани лимузини за Путин и останалия управленски елит на Русия, проектът „Кортеж” ще предложи и спомагателни автомобили за службите за охрана и за чиновниците.

Това ще бъдат стандартен седан, всъдеход и миниван, които също в момента усилено се тестват. Машините ще бъдат произведени в ограничен тираж, но въпреки това ще се предлагат и на обикновените граждани, но на доста висока цена. Основен партньор на руснаците е компания Porsche, която разработва двигателите за всички автомобили от проекта. До края на тази година ще бъдат произведени 200 превозни средства, като това ще стане в заводите на УАЗ и на компанията Ford Sollers.

Масовото производство на моделите ще стартира веднага след официалната им премиера.

Източник: Актуално

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook