img

Този лекар е напълно здрав, но в момента планира своята смърт! Причината е уникална…

/
/
/
1593 Views

86-годишният пенсиониран бивш британски лекар Майкъл Ъруин, който от години води битка за разрешаването на евтаназията и дори се е опитвал да помага на пациенти в тази посока, сега е решил да планира собствената си смърт, която да се извърши със съдействието на медицинско лице, съобщава „Мирър“, цитиран от БЛИЦ.

Изненадващо за всички, Майкъл Ъруин няма неизлечимо заболяване, което да го накара да организира предварително смъртта си, макар да има бъбречна недостатъчност и проблеми с кръвното налягане. Бившият лекар иска промяна в законите и да му бъде позволено да бъде асистиран от друг лекар, който в даден момент да му даде лекарства, които да му премахнат каквито и да е болки и бавно да го докарат в състояние на кома. Ъруин, който живее в Съри, Англия, със своята партньорка, казва:

„Вече съм на 86 години и живея вероятно последните си месеци, много от хората, родени като мен през 1931 г. вече не са между живите. Не искам просто да очаквам болезнения си край и да страдам ужасно през цялото време, докато настъпи смъртта. Не чувствам тъга за това, че мога да умра, имах прекрасен живот и даже продължавам да му се радвам, пътувам и се радвам на пътешествията си по света“.

Майкъл Ъруин има три деца и 8 внуци, но настоява, че желанието му за планирана смърт е свързана и с желанието му да не се превърне в „товар“ за най-близките си и да не ги притеснява излишно.

„Не искам любимите ми хора да ме запомнят като немощна, разнебитена личност, в каквато със сигурност бих се превърнал, ако не ми бъде дадена възможност за асистиран и планиран край на живота си“, казва още 86-годишният британец.

Източник: Дунавмост

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook