img

Евакуираха цял университет в Австралия заради един изгнил плод

/
/
/
305 Views

Над 500 студенти и учители бяха евакуирани от университет в Мелбърн, Австралия, заради странна миризма, по подозрение за изтичане на газ.

Пристигнали на мястото специалисти от пожарната в града са установили, че става дума за развален тропически плод – дуриан, предава Би Би Си.

При претърсване се оказва, че миризмата в Кралския институт за технологии на Мелбърн идва от библиотеката му, където дуриан е бил намерен да се разваля в шкафче.

Пожарникарите посочват, че миризмата на плода се е разпространила в сградата чрез системата за климатизация. Университетът е отворен отново и е заработил нормално, съобщиха от градката бригада за борба с пожари в изявление.

Дурианът е тропически плод, известен със силната си, натрапчива миризма. Произхожда от Югоизточна Азия и има сладка, кремообразна вътрешна част. Списание “Смитсониън” описва миризмата му като съчетание на “терпентин и лук, гарнирано с миризма на чорап от фитнес”.

Размерът на плода е колкото на кокос. Той е зелен отвън, с малки бодливи шипове. В Югоизточна Азия често е забраняван за внасяне в хотелски стаи и транспортни средства.

Източник: manager.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!