img

Наш дипломат обясни как ще се отрази икономическата криза в Турция на България

/
/
/
681 Views

Георги Димов, бивш консул на България в Одрин, коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия какво ще се случи след срива на турска лира.

Наш дипломат обясни как ще се отрази икономическата криза в Турция на България
 

 

„Обстановката в Турция никак не е нормална. Тук не става въпрос за валутна криза, това е дълбока структурна криза в турската икономика. Някои наблюдатели очакват до една година Турция да влезе в рецесия, други смятат, че това може да се случи още в четвъртото тримесечие на тази година“, каза той.

„До сега Турция бе определяна като тигърът в Европа, но икономическият ръст се оказа кух, защото е купен с кредити“, обясни Димов.

„Сега вече доларът става предпоставка за социално напрежение“, заяви той и поясни, че вече в Турция се говори и за наличието на икономически терористи. Затова, по думите му, трябва да бъдем много внимателни с коментари по темата в Турция.

„Кризата в Турция не може да се превърне нито в световна, нито може да окаже въздействие на развиващите се пазари. Няма да бъде засегната Европа в никакъв случай. Реално и за България няма опасност. Евентуално трябва да имаме предвид, че със спада на турската лира се затруднява износа ни, вносът обаче става по – привлекателен“, каза още Георги Димов.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook