img

Скриха аутопсията на починалия британец: Прокрадват се съмнения, че с Роб Спрей се повтаря случаят „Чората“

/
/
/
527 Views

Седем дни след смъртта на английския запалянко Роб Спрей, който почина в полицейска патрулка, все още се пази в пълна тайна какви за резултатите от аутопсията на трупа. Близките на чужденеца настоявали тялото да се върне възможно най-бързо в Англия, където да се извърши експертизата, научи ТРГ.

Веднага в смъртта излезе информация, че 32-годишният младеж бил надрусан здраво и умрял от свръхдоза. В медиите обаче се прокраднаха съмнения, че фенът бил зверски пребит, защото оповръщал в патрулката на МВР. Веднага след инцидента много хора се сетиха за случая „Чората“, при който благоевградчанинът Ангел Димитров – Чората почина по време на арест, извършен покрай спецакция „Респект“ на МВР, заповядана от тогавашния вътрешен министър Румен Петков.

Скриха аутопсията на починалия британец (2)

 

След инцидента също плъзна информация, че Чората умрял от свръхдоза. Години след драмата с Чората съдиите решиха, че е извършено убийство и вкараха полицаите в затвора.

Историята помни и други случаи, в които нашите полицаи са изопачавали фактите при проведени акции.

През 2005 година Динамо Букурещ гостува на Левски София. В с. Български извор румънските фенове са нападнати от ултраси на Литекс Ловеч. Бензиностанцията е потрошена от нашите ултраси, които взимат маси, столове и пожарогасители и атакуват румънците.

От полицията обаче излиза информация, че феновете на Динамо Букурещ са потрошили бензионостанцията, а полицаите и българи са се намесили и спасили положението.

Скриха аутопсията на починалия британец (2)

 

В акцията са арестувани само румънци, след мелето ченгетата спират рейса с фенове на Динамо Букурещ, който е с изцяло изпочупени стъкла от феновете на Литекс и изземват всички телефони и камери. Оказва се обаче, че румънски фен скрил в гащите запис от мелето, на което се вижда, че фенове от Ловеч атакуват северните съседи, които се прибират в автобуса, отбранявайки се. Фенове на Литекс мятат и пожарогасител, а ченгетата гледат безучастно погрома.

Записите достигат до румънските медии, става дипломатически скандал, който у пас е заметен под килима. В Румъния се обединяват феновете на Динамо, Стяуа, Университатя Крайова, Политехника Тимишоара и Рапид Букурещ и въпреки омразата си правят мощни митинги с призив „свобода и справедливост за феновете на Динамо“. Намесва се и посолството на Румъния, цялото румънско правителство и петимата румънци са освободени тихомълком.

Автор: Милан Николов

Източник: Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook