img

Радев: Правителството да помисли за тези, които вече носят последствията от коронавируса

/
/
/
387 Views

„Редно е правителството да обмисли мерки за подкрепа на тези сектори, които вече носят последствията от коронавируса“, заяви в Авиобаза Граф Игнатиево президентът Румен Радев, научи trg.

Радев посочи, че тези сектори са транспорта, туризма, спорта, културата. Според него трябва да се мисли за възможно по-бързото излизане от това състояние и привеждане на държавата в едно нормално състояние.

„Справянето с коронавируса изисква обединяване на усилията на всички институции и на обществото”, добави още Румен Радев и отбеляза, че у нас вече има създадена добра организация за наблюдение и за реакция.

„Националният оперативен щаб работи в постоянен режим, предприемат се действия от правителството”, посочи президентът.

Според него, обаче най-голямата опасност при тази ситуация е да се поддадем на паниката и страха.

„Трябва да се вслушаме повече в експертите, в техните препоръки, да следваме указанията им!

Самодисциплината, самоконтролът и самосъзнанието са най-ефективното средство за справяне с този проблем. Но голямата заплаха също така е да не допуснем парализа на икономиката”, каза още Радев.

„Разчитам, че всички ръководства на фирми и предприятия ще повишават своите санитарни и хигиенни изисквания, така че да се снижи риска и да не допуснем прекъсване на производствения процес”, добави още президентът Румен Радев.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook