img

Полицията откри руска следа по случая Скрипал през Гугъл

/
/
/
699 Views

Сътрудничка на полицията в Солсбъри, дошла след повикване в дома на бившия полковник Сергей Скрипал след отравянето му, разкри как Гугъл й помогнал да установи какво се е случило и да се замисли за руска следа.

За това съобщава ВВС, научи ТРГ.

По думите на сержант Трейси Холоуей тя и колегата й установили, че пострадалите са закарани в реанимацията. Там лекарите от Бърза помощ им казали, че засега им е трудно да сложат диагноза, а в полицията първоначално решили, че на Скрипалови им станало лошо заради наркотици.

„Те не бяха облечени като хора, употребяващи наркотици, затова и не бях уверена с какво си имаме работа“, пояснява сержант Холоуей.

Когато тя и колегата й се върнали в участъка, решили да напишат фамилията „Скипал“ в гугъл. Виждайки резултатите от търсенето, решили, че случаят е много по-сериозен, отколкото им се сторил в началото.

„Именно и в този момент разбрахме, че това може да е свързано с Русия и да има руска следа в случая“, твърди сержантът.

На 6 януари The Telegraph съобщи, позовавайки се на източник, че британските власти са установили всички детайли от покушението на Скпипалови, но се опасяват от действиеята на Външното разузнаване на Русия. Публикацията се появи на фона на това, че хакери намериха доказателства за дългогогодишно подготвяна антируска провокация.

Лондон официално обвинява Москва в съпричастност към нападението на Скрипал и дъщеря му. Според версията на британските служби, бившият разузнавач е бил отровен с нервно – паралитичното вещество Новичок, което било разработено още в някогашната СССР.

По-късно бяха разкрити и имената на отровителите. За такива бяха обявени военният разузнавач Анатолий Чепига, скриващ се под псевдонима Руслан Боширов и военният лекар от ГРУ Александър Мишкин, подвизаващ се под името Александър Петров.

На 6 февруари 2019 година британските медии съобщиха за трети заподозрян по случая с отравянето на Скрипалови, по-късно в медиите бе назован високопоставеният разузнавач Денис Сергеев, криещ се под името Сергей Федотов.

Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook