img

Лекарите бият тревога: Всеки трети е заразен с този паразит! Ето как да разпознаем симптомите и да си помогнем:

/
/
/
1435 Views

Глистната инвазия  (или заразяването с глисти: аскариди, острици, трихинели, анкилостоми) – много често срещан вид заболяване.

Според Световната здравна организация, почти един милиард души се заразяват ежегодно с глисти. Често това се случва по фекално-орален път , т.е. през устата при контакт със заразени предмети, храни, животни и насекоми.

как да се отървете от глисти

Най-честите  симптоми на наличието на глисти  в организма са стомашни разстройства, „летлива“ коремна болка с често променяща се локализация, гадене, оригване, бързо засищане на организма, нарушения на съня, скърцане със зъби нощем и проблеми със съня, нервност, проблеми с теглото.

как да се отървете от глисти

Ако сте открили при себе си или членовете на семейството ви поне няколко от тези симптоми, трябва незабавно да бъдат диагностицирани за присъствието на паразити в организма.

Ако нямате такава възможност, в никакъв случай не приемайте противоглистни лекарства по свое усмотрение.

Повечето от тези лекарства са много токсични за организма и имат тесен спектър на действие, така че е малко вероятно да ви помогнат да се справите с проблема.

Как да се отървете от глисти с народни средства

как да се отървете от глисти

Като добра превенция на хелминтоза народните лечители препоръчват  инфузията от бял оман . За да се отървете от нематоди (аскариди, острици и трихуриди), е необходимо да запарите 1 чаена лъжичка сух корен от оман с кората в продължение на 8 часа в 1 чаша охладена преварена вода.

глисти

Преди употреба, прецедете отварата и пийте една четвърт чаша 4 пъти на ден в рамките на 20 минути преди хранене. Курсът на лечение е не по-малко от 3 месеца.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook