img

Путин подписа извънреден нов закон! Много пари потичат към народа!

/
/
/
818 Views

Руският президент Владимир Путин подписа нов закон, който позволява на правителството му бързо да повиши пенсиите, както и да предприеме редица други антикризисни мерки.

Това стана след като Русия попадна под въздействието на икономически санкции заради Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на информационната агенция РИА Новости.

Друга мярка в новия закон дава на лицата и малките и средни бизнеси правото да искат „кредитни ваканции“. Освен това президентът Путин е наредил допълнително да бъдат заделени 455 милиарда рубли (3,6 милиарда долара) от държавния бюджет за разплащания на семейства с деца на възраст от 8 до 16 години, съобщи руският финансов министър Антон Силуанов.

Съобщавайки за закона агенция ТАСС отбеляза, че социалната инициатива има за цел да „защити националните интереси на страната от неприятелските действия на чужди страни и международни организации“.

Законът въвежда механизми за подкрепа на икономическия сектор, включително чрез опростяване на съществуващото законодателство, определящо режима за издаване на разрешителни и лицензи и регламентиращо правния режим за обществени поръчки на стоки и работа, както и на услуги за обезпечаване на държавни и общински нужди.

Руската централна банка същевременно прие нови мерки в подкрепа на играчите на финансовия пазар, включително недържавни пенсионни фондове, компании за управление на активи, финансови посредници и други, допълва Ройтерс.

В изявление, разпространено в „Телеграм“, институцията посочва, че мерките целят адаптиране на регулаторните изисквания към новата икономическа реалност в Русия и премахване на наказанията за някои нарушения на разпоредбите, ако те са свързани с текущата пазарна ситуация.

Снимка РИА.ру

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook