img

Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!

/
/
/
154 Views
loading...
Тази рецепта е с пържено месо, към което в края на готвенето се прибавят плодовете.

Сготвих ястието в Airfryer за да избегна пърженето, , пише кулинарната майсторка Йоланта Делибозова в сайта yoli.bg. Уредът е с кошница, която е решетъчна. Тя помага излишната мазнина да се оттича от храната и горещият въздух да я обгръща равномерно отвсякъде. Да, но този път на мен не ми се искаше от ястието да изтича сос. Нито грам! От друга страна не ми се щеше да има и много мазнина. Ето какво направих: махнах решетъчната кошница и на нейно място сложих малка тавичка, в която сготвих пилето и плодовете. Мазнината, която използвах беше 2 с.л. зехтин за четири порции. Получи се чудесно сочно и ароматно ястие.

Ето и рецептата:

Продукти за 4 порции

2 броя пилешки гърди без кост
1 ч.л. мед
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. балсамов оцет
сок от 1/2 портокал
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 авокадо, нарязано на кубчета
1 портокал, нарязан на кубчета
1 с.л. ситно нарязан лук
40 г натрошени бадеми
зелен лук да поръсване

Приготвяне

* В купичка разбъркайте меда, червения пипер, оцета, сока от портокала и 1 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

* Намажете месото с маринатата и го оставете да престои 30 минути.

* В друга купа смесете заедно авокадото, портокала, лука, бадемите и останалия зехтин. Посолете и разбъркайте.

* Включете Airfryer и го настройте на 180* за 27 минути. Загрейте уреда за 2 минути. Извадете парчетата месо от маринатата и ги поставете в малка тавичка. Сложете я в уреда и гответе 25 минути. Отворете и прибавете плодовете. Гответе до завършване на програмата. Сервирайте ястието топло. Да ви е сладко!

Коментирай чрез Фейсбук
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!