img

Клиент на ПростоКиро в Amazon потресен. У нас – вече на касите!

/
/
/
694 Views

След като LIDL пусна в продажба ПроВиотика на Петков, премиерът назначи мениджърът на веригата Георги Николов за шеф на Агенцията за обществени поръчки

Plovdiv-online продължава с поредното разследване от серията си „Опра Уинфри“ върху „бактериалния“ бизнес на ПростоКиро, сега вече – премиер на България. Без партия, което не е задължително, но пък с флакони с хапчета, които се продават дори на касите в големите хранителни вериги. Откакто е премиер, разбира се.

Това не е конфликт на интереси, защото собственик на ПростоКиро е… американец, бивш служител на Сорос, както разкрихме в предишно разследване.

Но все пак българските потребители е добре да са информирани какво евентуално ще купят и какви са отзивите в най-голямата онлайн продавница Amazon за ПроВиотика на ПростоКиро. Особено след като премиерът сложи под личен контрол Българската агенция за храните и проведе мащабна чистка в нея. А вчера освободи шефката на Агенцията за обществени поръчки и сложи там дългогодишният мениджър на LIDL България – Георги Николов. Имено в тази верига отскоро не само се продава ПроВиотика на ПростоКиро, но се рекламира начело в брошурите на фирмата.

След разкритията ни за фалшивите колажи с Опра Уинфри, която лично била рекламирала (с извинение – между бедрата си, видно от колажите) бактериалните хапчета на Кирил Петков, последните изчезнаха от английския фирмен сайт за ПроВиотици. Но не и от нашия архив, документирани надлежно и с нотариално „Вярно с оригинала“.

В българските сайтове колажите с Опра си стоят, кой се интересува какво прави Киро тук. Даже БАБХ не се.

Но да излезем от тесните рамки на нелепите колажи в балканско-харвардски вариант в малко посещаваните сайтове на Кирил Петков и да навлезем в професионалните търговски платформи.

Разбира се, започваме с най-голямата – Амазон.

Изписваме probiotic и Амазон генерира над 2000 резултата с пробиотични продукти.

Започваме разглеждане страница по страница, но ПроВиотик на Просто Киро просто не се появява.

Намираме бързо най-продавания probiotic, за да се ориентираме в посещения, референции и още полезна за потребителите информация.

Амазон е направил за всяка група продукти Топ 100 по продажби, за бърза ориентация относно лидерите в бранша.

№ 1 probiotic в Амазон е с над 90 000 референции – от закупили продукта. Системата за рейтинг на Амазон включва реално поръчали продукт клиенти, за да се избегнат елементарни маркетингови шашми тип „Опра Уинфри“.

№ 2 probiotic има над 33 000 референции и т.н.

В Топ 100 probiotic-а, ПроВиотик на ПростоКиро просто липсва. Опра и Джокович как ли са го намерили?!?

Но пък го промотират – включително в ежемесечните си листовки вече, вериги като Лидл, обаче само Лидл – България, не Лидл – Австрия, още по-малко Лидл – Германия и т.н.

Угрижени за Провиотика на ПростоКиро, започваме последователно търсене страница след страница сред пробиотиците в Амазон с надежда да попаднем на продукт на българския премиер.

Оказва се, че работата не е проста – просто ПроВиотика на ПростоКиро го няма.

Спираме покъртителното търсене и се запитваме – възможно ли е ПроВиотика на ПростоКиро да го няма в Амазон?!? Ами Опра, ами Джокович… О, Калифорния, о, Австралия! Плачете!

И изведнъж, сещайки се за сленг английския на ПростоКиро, решаваме да търсим с правописни грешки – изписваме proViotic – и да! Еврика! – един продукт на ПростоКиро излиза в две опаковки – съответно – 1 бр. и 3 бр.

Странно, но единственият начин, по който английско говорящ потребител може да намери хапчетата на ПростоКиро е като направи правописна грешка, търсейки probiotic. Абсурдна реклама на продукт, но това може да е някаква маркетингова харвардска клъстерно-бактериална стратегия.

Не сме дори бакалаври от Харвард като приятеля А. Василев, тъй че влизаме в ПроВиотик и –оп! – една опаковка, която се радва на 56 референции, което означава, че поне 56 човека от 2015 г., когато продуктът е пуснат за продажба в Амазон, досега – цифром и словом 7 години, са го купили. 56 те бяха на брой!

ПроВиотик на ПростоКиро е с «Бест селър ранк» № 2322, т.е. е на 2322 място според продажбите на пробиотици в Амазон… /За сравнение №1 по продажби пробиотик, който по-горе споменахме, е пуснат за продажба в Амазон през 2018 г. – 3 години след ПростоКиро./

Влизаме в мненията относно ПроВиотик и попадаме на шокирана потребителка, пуснала и снимки от кошмара си с ПроВиотик-а на ПростоКиро. Шокът си е заявила писмено на 4 април 2021 г., когато в България гласувахме за Промяната, самата Продължаваме Промяната я нямаше още… И я получихме – крайната Промяна, преминавайки през легендарния Пламен Плавника от ИТН, друг интернет търговец на шнорхели, плавници и бански, включително в Амазон, за да стигнем до ПростоКиро и ПриятеляАчо.

Част от мнението на пострадалата купувачка на бактериалните хапчета на ПростоКиро:

– продуктът ви изглежда като след война;
– лисват думи, видими драсканици;
– вижте отзад – къде са ингредиентите?

Пълен Потрес… Всъщност имаме ПроВиотик от ПростоКиро.

Надяваме се и хапчетата вътре в опаковките за «многократна» употреба, ползвани от ПростоКиро, да не са били употребявани.

БАБХ е сменен с хора на ПростоКиро и няма кой да каже нито откъде е морковеният прах, нито дали в праха има моркови /за праха и морковите скоро в мащабно разследване, то не касае по-горе рекламирания продукт, а нов – иновативен/.

Източник: Пловдив онлайн

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook