img

Смартфони по 1 паунд разгневиха британските потребители

/
/
/
1325 Views

Така наречените „светкавични разпродажби” на смартфони на китайския производител не се оказаха по вкуса на британските потребители, предава BBC.

Xiaomi пусна промоционална кампания, в която два от най-новите ѝ модели смартфони могат да бъдат закупени за символичната сума от 1 паунд всеки.

Това, което потребителите обаче не знаеха: „светкавичните разпродажби” реално засягат едва няколко бройки от телефоните, така че разпродажбата приключва почти веднага след стартирането ѝ.

Някои потребители са се обрънали към британския регулатор, който се занимава с рекламния пазар в страната, като институцията все още обмисля дали да стартира разследване.

От Xiaomi коментираха след скандала, че се надяват потребителите да не са обезкуражени относно бъдещи кампании.

„Правим светкавични разпродажби навсякъде по света от първия ни път през 2013 г., като начин да дадем на няколко късметлии шанс да грабнат смартфони на невероятно ниски цени”, казва говорител на компанията.

„Това бе нашият първи път във Великобритания и провокирахме твърде голямо търсене – доста над това, което очаквахме. Извиняваме се на феновете на Xiaomi, които пропуснаха този рунд, но се надяваме, че ще вземат участие в бъдещи светкавични разпродажби“, добавят от компанията.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook