img

Загадъчна находка в матката на жена, която от 8 години не може да забременее, лекарите в шок (ВИДЕО)

/
/
/
691 Views
loading...

Интригуващо видео е публикувала в своя инстаграм лекарка от Приморския краеви перинатален център във Владивосток. Повече от 8 години раждала вече жена не можела да забременее заради някакво неустановено външно тяло в матката ѝ, което изпълнявало ролята на вътрешно маточен контрацептив.

„Секциото е направено през 2010 г (но не във Владивосток). От тогава тази жена се опитвала да забременее отново. Но нищо не ставало! И ето каква находка откри хистероскопията! Поради някаква причина конците са провиснали вътре в матката и са изпълнявали ролята на вътрешноматочен контрацептив,“ обяснява д-р Ирина Олеговна.

Тя напомня и колко важна за жените е хистероскопията – оглед на вътрешността на матката с помощта на оптичен телескоп, наречен хистероскоп. Хистероскопията се прилага с диагностична цел или като хирургичен метод за лечение на определени състояния.

Хистероскопията позволява на лекаря да разгледа в детайли вътрешността на матката. Хистероскопът се въвежда внимателно през вагината и шийката в матката, като операторът следи всяко свое действие на специални монитори.

Загадъчна находка в матката на жена, която от 8 години не може да забременее, лекарите в шок (ВИДЕО)

По време на процедурата може да се вземе биопсия – малко парченце от тъканта за изследване.
Хистероскопията се използва за откриване на причината за симптоми като:

– необичайно кръвотечение;
– проблеми със забременяването и износване на плода;
– други гинекологични заболявания;

Хистероскопията служи и за лекуване на определени състояния. Използвайки специални инструменти, които преминават през хистероскопа, чрез хистероскопията могат да бъдат отстранени:

-полипи;
– стари сраствания;
– миоми на матката, които са в кухината й или под лигавицата.
– септуми

Сега на пациентката ѝ предстои рехабилитация, след която д-р Олеговна и колегите ѝ смятат, че жената отново ще успее да забременее.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!