img

Еликсирът на дълголетието на лечителя Петър Димков – чай от 4 билки и ще прехвърлите 90-те:

/
/
/
977 Views

Лечителят Петър Димков ни е оставил не една и две рецепти за здравословен начин на живот, видя ТРГ.

Неговият внук, който гордо носи името на дядо си, е категоричен, че навреме изграденият имунитет е много по-ценен от скъпите лекарства.

Той смята, че обществото ни не прилага най-важната практика, която може да ни спаси от вирусите – да пие билки и да набляга на плодове зеленчуците в менюто си. Доктор Петър Димков  разкрива точните съставки на отварата, която прочутият му дядо пиел абсолютно всяка сутрин. Благодарение на целебната напитка Петър Димков успява да доживее до достолепните 95 години.

Петър Димков внук

И до ден днешен неговият внук не започвал деня си, без да изпие чаша от еликсира.

Той се състои от няколко билки, които се приготвят под формата на чай. Те са мента, мащерка, мурсалски чай и жълт кантарион. Комбинацията от лековитите растения в семейството на Димков наричат „ еликсир на дълголетието “, който безотказно вдига имунитета и държи всички опасни болести надалеч.

билков чай

Според Димков-младши има две държави с традиции в народната медицина – Китай и България. Това не означава, че китайската медицина, която напоследък буквално заля света, действа по-добре на българите. Неписано правило е, че всяка една билка, където е расла, там действа най-силно, подчертава внукът на лечителя. Той добавя, че освен десетките целебни растения, които никнат по нашите земи, сме облагодетелствани да се радваме на разнообразие от минерални извори, които също са лековити.

„Жалко е, че ние с лека ръка пренебрегваме нещо, което би могло да бъде ценно като цяло за държавата ни. В крайна сметка имаме толкова много минерални извори. Ако всичко се ползва разумно, бихме могли да изградим цяла система от тъй модерния напоследък здравен туризъм”, счита Димков.

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook