img

Бебето на 8 дни издъхнало в болница само час, след като било докарано

/
/
/
288 Views

Бебе на 8 дни е издъхнало в университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, само час след като е било докарано с линейка, научи trg. Трагедията се е разиграла на 29 септември. 

Същия ден момиченцето на име Атанаска от с. Болярци е постъпило в спешното отделение на асеновградската лечебница. Медици оттам твърдят, че е било почти умряло, едва дишало. Пеленачето е интубирано и от белите му дробове е извадена над 50 милилитра кърма. Медиците успели да го стабилизират и го качили на реаномобил за УМБАЛ „Св. Георги“.

„Детето е постъпило с влошени показатели. Въпреки всички необходими реанимационни действия е починало. Аутопсията е направена в понеделник, но все още няма резултати. Чака се и хистологичното изследване“, обясниха от здравното заведение.

Атанаска се е родила в АГ отделението на болницата в Асеновград и изписана напълно здраво. Тя е първа рожба на семейство от ромски произход.

„Родителите са я чакали много време. Бяха създали прекрасни условия за отглеждането й“, заяви пред „24 часа“ общопрактикуващият лекар д-р Николай Димов. Той е посетил майката и новороденото на следващия ден след изписването им. По думите му бебето е било добре, имало само физиологична жълтеница, което е нормално. Според джипито най-вероятно, докато е спяло, момиченцето е аспирирало мляко.

„Затова непрекъснато предупреждавам майките, че след нахранване трябва да държат детето в изправено положение, докато оригне, а в кошарката да го поставят настрани, а не по гръб“, добави д-р Димов.

Предстои цялостна проверка на медицинската документация по случая, който е докладван в здравното министерство. На този етап родителите не са подали жалба срещу лекари в прокуратурата.

Източник: 24 часа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook