img

Журналисти от CNN с потресаващ разказ за евакуацията на телевизията в Ню Йорк след заплахата

/
/
/
412 Views

Водещите на телевизия СNN Попи Харлоу и Джим Скюто отразяват историята с подозрителните пакети, които в сряда получиха семейства Клинтън и Обама, когато в сградата на медията в Ню Йорк започва да свири пожарната система.

Има нов пакет и той е вътре в студиото, откъдето излъчват двамата журналисти, съобщава на страницата си CNN. По високоговорителя екипът, който е на работа, е помолен да напусне сградата. Зрителите стават очевидци на случващото се в самото студио, докато полицията вече е пристигнала пред него, пише „Фокус“.

Подозрителният пакет е доставен в пощенската служба на Уорнър Брадърс, компанията-майка на CNN, в 9.30 ч. сутринта в сряда, както твърди служител от компанията. „Оказа се малка самоделна бомба, скрита в тръбичка, пратката бе адресирана до Джон Бренан, бившият директор на ЦРУ, който сега е коментатор за NBC и MSNBC“, по думите на служителя. Пожарната аларма се задействала в 10:09 сутринта, тогава и всички, които в момента били на работа в сградата, били евакуирани.

В същото време обаче CNN трябвало да излъчват новини на живо. Когато двамата водещи чули алармата, те просто задали въпрос на свой зрител, което им позволило да овладеят ситуацията, после превключили на рекламите и напуснали студиото. Обикновено новините се излъчват от студиото в Атланта и затова не е имало никакво прекъсване в самата програма.

В контролната стая изпълнителният продуцент Мишел Мориц се свързала с молба към кореспондента Рене Марш, който се готвел за живо включване от бюрото във Вашингтон, да замести водещия. На своите монитори Мориц видяла и репортера Шимон Прокупец пред друга камера във Вашингтонското бюро, той току-що бе съобщил за други подозрителни пакети и в момента събирал информация за ситуацията в Тайм Уорнър Център. И така, когато рекламите свършили и програмата навлязла във времето на новините, Марш обяснила евакуацията в Ню Йорк и се обърнала към Прокупец за повече информация.

След няколко минути Харлоу и Скюто също били отново в студиото, живото телевизионно предаване продължило, благодарение на мобилния телефон на един член от екипа и на Skype app. Зрителите можели да видят как двамата водещи заедно с други служители на CNN се движат по 58-ма улица, надалеч от сградата на Тайм Уорнър Център.

Дейвид Фуут, ръководител на техническия екип, използвал камерата от мобилния телефон, докато студийният оператор Фил Пърнис и мениджърът на техническата продукция Аликс Стайнфилд възстановявали комуникациите с Атланта. Харлоу и Скюто, всеки от тях имал по два телефона – единият, за да получават информация за развитие на събитията, а другият – за комуникация с контролната стая и да чуват гостите.

Журналисти от CNN с потресаващ разказ за евакуацията на телевизията в Ню Йорк след заплахата

Сцената била твърде сюрреалистична – отразявала се евакуацията на нюзрума в съвсем реално време. Един от конкурентите на CNN, CBS News, предложил помощта си. Техните студия са съвсем наблизо до CNN на Западния бряг в Манхатън. Президентът на CNN Worldwide Джеф Зукър им е благодарил за колегиалната подкрепа След обед, Зукър насърчил хора от екипа, които биха могли да работят от дома си, да го направят, тъй като в сградата все още не пускали да се влиза.

„Искам да благодаря на всички колеги и особено на колегите от Ню Йорк, които ни помогнаха да продължим да излъчваме, докато тази криза се развиваше“, казал Зукър: „Наистина се гордея с вас. Благодаря ви.“ Нюзрумът на CNN в Ню Йорк бил отворен в 3 часа след обед. „На входа в централата на CNN в Атланта, където част от сградата е отворена за публика, ще поставим магнитометри“, обещал на екипа Зукър, „Зорко ще следим за сигурността във всички наши офиси и кореспондентски бюра по целия свят.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook