img

Стефан Данаилов със специална рехабилитация

/
/
/
544 Views

Стефан Данаилов прави специални упражнения за дишането, научи ТРГ.

Стефан Данаилов вече е контактен и ще прави специална рехабилитация, която да възстанови дишането му. От петък на легендата на българското кино и театър не се прилагат спешни реанимационни действия като интубация и изкуствено дишане, защото вече диша сам и значително е подобрил състоянието си.

Заради всички придружаващи заболявания, които обаче има Стефан Данаилов, лекарите от Военномедицинска академия, където той се лекува, ще продължат да го наблюдават. Рехабилитацията, която му предстои, ще продължи около месец. Тя ще включва специални дихателни гимнастики, инхалации и специфичен масаж. С тях трябва да започне да издишва стабилно и уверено, за да не се налага да бъде подпомаган допълнително.

Паралелно Данаилов ще започне и двигателна рехабилитация заради счупването на бедрената кост през лятото, пише 24chasa.bg. Тогава в Бургас му беше поставена изкуствена става. Двигателната рехабилитация трябва да става много внимателно, но същевременно енергично, защото актьорът вече веднъж е получил усложнение от намалената двигателна активност, обясниха специалисти.

Всичко това се прави на фона на отслабената заради онкологично заболяване имунна система на легендарния актьор.

Новината, че Данаилов е контактен и диша самостоятелно, плъзна в петък по обяд в София. Тя бързо бе потвърдена от близки на актьора. „Вече Стефан диша самостоятелно! Очите му са отворени. Контактен е“, с радост съобщава пред „24 часа“ и Невяна Малчева. Това е жената, която е сред най-близките на актьора. Тя му помага в тежки житейски ситуации и му оказа голяма помощ, когато загуби любимата си съпруга Мария.

„Скъпи приятели, много съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша самостоятелно и е много по-добре. Даже иска да се прибира у дома. На лекарите от ВМА – огромно благодарим!“, написа Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

Стефан Данаилов се чувства добре и „иска да гледа мачове на Челси“, пък каза за Би Ти Ви неговият доведен син Росен Цанков след посещение в болницата.

Източник: razkritia.com 

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook