img

Чудо – икона на мъченик плаче вече цяла седмица (ВИДЕО)

/
/
/
1304 Views

Чудото е заснето от свещеника на храма в Молдова

Икона, посветена на проскинитарий свети Ефрем Нови Чудотворец в Молдова мироточи вече цяла седмица. Чудото е заснето от свещеника на храма, за който не се упоменава в кой град на страната се намира, пише dobrotoliubie.com. Преподобномъченикът е добре познат в Молдова отдавна. Мирото от иконата се събира в стъклени съдове.

В България започна популяризиране живота и мъченичеството на свети Ефрем с книгата за живота му „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“. Журналистът Ангел Бончев е автор на книгата, той е получил благословение от манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“ в град Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически Ефрем Нови Чудотворец през 15 век.

Чудо - икона на мъченик плаче вече цяла седмица (ВИДЕО)

Книгата съдържа житие, акатист, чудеса, молебен канон и множество молитви. Изданието съдържа множество цветни фотографии и икони на свети Ефрем. Паметта на чудотворецът от Неа Макри се чества на 5 май, а на 3 януари се чества намиране на мощите му от старицата Макария, първата игуменка на манастира „Благовещение на пресвета Богородица“.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook