img

Потресаващо невежество: Лекари оперираха грешния тестис на 2-годишно момченце и му нанесоха непоправими щети

/
/
/
967 Views

Кралската Болница за деца в Бристол е вкарала 2-годишно момченце в операционната зала, за да излекува единия му тестис. Оказва се, че през цялото време лекарите са работили върху… грешния.

Медиците са били принудени да се извинят след операцията и да обяснят, че са кастрирали момченцето, пише Daily Star.

Таткото на 2-годишното дете, който желае пълна анонимност, твърди, че проблемът с единия тестис на момченцето е бил открит по време на рутинен преглед. Специалистите са уверявали семейството, че операцията няма да е голяма, ще продължи 30 минути, а рискът да се случи нещо лошо е минимален.

„Аз и съпругата ми се паникьосахме, когато ни звъннаха след два часа и половина и ни казаха, че операцията не е била успешна“, разказва таткото.

Двойката казва, че им е било обяснено как лекарите са вкарали камерата „от грешната страна“ и сега здравият тестис на детето им никога повече няма да функционира.

„Бях бесен. Това трябваше да е проста операция, а се превърна в истински кошмар. Те провалиха всичко и осакатиха детето ми“, допълва ужасения баща.

„Лекарите го кастрираха и съсипаха бъдещето му. Сърцето ми е разбито“, споделя  майката и допълва, че е толкова огорчена, че вече дори няма сили за сълзи.

„Надяваме се на чудо“, казва още тя, имайки надежда, че проблемът на детенцето й ще бъде разрешен някой ден.

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook