img

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

/
/
/
993 Views

Въздухът в домовете ни може да е до 10 пъти по-мръсен отколкото този навън, категорични са изследователите. Това се дължи на множеството токсични продукти, които има по мебелите, килимите, пластмасовите продукти и боите в дома ни. Тези продукти могат да предизвикат алергични реакции, преумора, главоболие, проблеми с дишането и дори чести смени на настроенията.

Вижте 7 естествени начина за пречистване на въздуха вкъщи, които наистина работят:

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

Бамбук

В Корея бамбукът се използва почти навсякъде като естествен филтър за пречистване на въздуха. Не става възпрос за зеленото бамбуково стъбло, а за обработеното на висока температура растение, вследствие на което от него се получава силно абсорбиращия бамбуков въглен. Той е магнит за лошите миризми и опасните химикали в дома като формалдехид, бензин и амоняк. Хората в Корея, Китай и Япония използват бамбуковия въглен от стотици години, за да освежат въздуха и да премахнат миризмите от кухните, баните, гардеробите, обувките и т.н.

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

Лампа от хималайска сол

Когато солта от лампата се затопли от температурата на крушката или свещта, солните кристали се освобождават във въздуха и се свързват с нечистотиите, притегляйки ги надолу. Така те вече не могат да циркулират свободно и ние няма как да ги вдишаме. Освен това солните кристали неутрализират замърсяванията и токсините и действат благотворно на психиката.

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

Канела

Проучвания показват, че ароматът на канела намалява умората и ни прави по-щастливи. Дори ако сложите само 1-2 ч.л. смляна канела в съд с вряща вода на котлона, това ще накара цялата ви къща да мирише на свежо и чисто. Това е естествен освежител, който можете да използвате вместо готовите от магазина, защото те правят въздуха токсичен като освобождават химикали и канцерогенни вещества.

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

Свещи от пчелен восък

За да има ефект, потърсете свещи, направени от 100% натурален пчелен восък. Обикновените свещи по магазините често са изработени от парафин с добавени химически аромати, те отделят дим и токсини във въздуха. Точно обратното, истинските свещи от пчелен восък буквално пречистват въздуха, който дишаме, като отделят пречистващи негативни йони, подобно на лампите от солни кристали.

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

Кактус

Учени от Швейцария са открили, че служители, които страдат от преумора и главоболие, се чувстват по-добре, ако близо до компютрите им бъдат поставени кактуси. Този вид растения намаляват електромагнитното замърсяване и радиация, отделяни от екрана на компютъра.

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

Фонтан

И тук влизат в действие отрицателните йони, както е при лампата от солни кристали и восъчните свещи. Фонтанът буквално отмива пренасяните по въздуха микроби. Течащата вода освобождава отрицателни йони, които се свързват със замърсителите и ги повличат надолу, така че не ни позволяват да ги вдишваме. Така фонтаните действат подобно на HEPA-филтъра на прахосмукачката, категорични са учените.

Детокс и за дома – вижте 7 естествени начина

Стайни растения

Това е най-популярният начин за пречистване на въздуха. Някои растения, като например хризантемите и маргаритките, могат да премахнат до 87% от токсичните вещества от въздуха в помещението, включително въглеродния диоксид и цигарения дим, категорични са учени от НАСА. Растенията имат „вградена“ филтрираща система, която поглъща опасните частици и ги неутрализира. Стаите, в които има растения, имат два пъти по-чист от микроби въздух в сравнение с тези, в които няма цветя.

Източник: www.flashnews.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook