img

Мая Манолова е 100% кандидатът на БСП

/
/
/
620 Views

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова получава пълна подкрепа от градската организация на БСП в София на заседанието тази вечер, разкриха от централата на партията ексклузивно последната вътрешна социология за развоя на заседанието, научи ТРГ.

Днес социалистите от „Леге“ 5 се събират на минипленум под прозореца на червената шефка Корнелия Нинова, за да решат кого Столетницата ще подкрепи за кандидат-кмет. Манолова, която е издигната от инициативен комитет и е официално независим претендент за градоначалник, вече се радва на гласовете на избирателите на алтернативните 2 леви формации – АБВ на Румен Петков (Георги Първанов) и на Движение 21 на Татяна Дончева.

Въпреки че Нинова досега така и публично не демонстрира готовност „Позитано“ 20 да се включи в тази коалиция на подкрепа, градските социалисти в София са категорични – Манолова е техният кандидат. Според висшите апартчици при 150 делагати от общо 200, които ще присъстват тази вечер на заседанието, тя ще получи гласовете на всички 150 и номинацията й ще има пълно единодушие във вота. Тя е и безапелационен водач на 24-те районни съвета на БСП още от процеса на номинациите.

Не така стои въпросът обаче с подреждането на листата за общински съветници и там спорове може да се очакват, както и нажежаване на атмосферата в киносалона на БСП централата в късните часове, разкриха пред Lupa.bg нашите източници. Въпреки че шефът на Градския съвет на левицата Калоян Паргов е най-вероятният кандидат за водач на списъка с кандидати за СОС, е възможно опозицията му да поиска мястото да заеме Милка Христова. Още по-оспорвани щели да бъдат имената за следващите позиции в низходящ ред, като е възможно там да се озоват и настоящи депутати от БСП.

Очакванията на левите в столицата са конференцията да мине под знака на апел за обединение на левите сили, особено като се има предвид, че на много места в страната АБВ и БСП вече действат заедно за вота на 27 октомври. Факт е обаче, че Мая Манолова не е долюбвана сред много от ръководните фигури на „Позитано“ 20 веднъж заради критиките си спрямо партията в последните години, докато беше национален обществен защитник, заради разграничаването й от нея, както и заради позициите на съпруга й Ангел Найденов, който открито критикува Нинова и нейните заместници в Столетницата.

лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook