img

Заклет пушач отпи вода и тя излезе през носа му. Лекари казаха, че му остават шест месеца живот

/
/
/
619 Views

Заклет пушач получи шок, когато му казаха, че му остават само месеци живот, след като по време на преглед при лекар е открит тумор с размерите на тенис топка.

51-годишният Фил Следдън-Хюстън от Мидълтън, Голям Манчестър, посетил личния си лекар, след като разбрал, че нещо не е наред, когато отпил малко вода и изпръснал по-голямата част от носа си.

Бащата на две деца бил информиран, че в бузата му се е образувала ракова бучка „с размерите на тенис топка“ и трябва да бъде отстранена, в противен случай може да умре през следващите шест месеца. Г-н Следдън-Хюстън, който пушеше от тийнейджърска възраст, се подложи на инвазивна операция, за да се пребори с рак на устата четвърти стадий, който растеше в скулите му от години, съобщава „Дейли мейл“.

Хирурзите отрязаха част от бедрената му кост и я използваха, за да реконструират бузата му по време на 15-часовата операция.

„Никога няма да забравя хирургът като ми каза колко сериозно е. Беше с размерите на тенис топка и трябваше да бъде премахната. Това беше масивна операция и ми отне месеци да се възстановя.“

Г-н Следдън-Хюстън е бил на 48 години, когато лекарите му казали, че се нуждае от спешна операция, за да премахне огромен раков тумор. Той посетил дентален специалист в болницата, който го информирал, че има рак на устата в четвърти стадий и беше изправен пред избор – да се подложи на рискова операция или да умре в рамките на шест месеца.

Надявайки се да празнува Коледа със семейството си отново, г-н Следдън-Хюстън заряза цигарите си, стария си начин на живот и избра операцията.

След нея той не можеше да се храни или говори правилно в продължение на половин година. Лицето му остана леко обезобразено, след като лицевите му нерви бяха увредени по време на операцията.

Г-н Следдън-Хюстън признава, че е имал „невероятен късмет“ през последните няколко години.

„Изглежда, че съм получил малък инсулт, но имах невероятен късмет, тъй като не всеки успява да го преживее“, казва още той.

„През октомври 2019 г. направих лифтинг на лицето, което ми даде много повече увереност и сега имам само слаб белег.“

„Едно от най-големите предизвикателства беше да се науча да ям и да говоря само с помощта на лявата страна на лицето си, тъй като нямам зъби от другата страна. Сега съм в ремисия от малко повече от три години и никога не съм се чувствал по-добре.

Той призовава пушачите да се откажат от вредния навик, след като почти се сблъска със смъртта.

Г-н Следдън-Хюстън казва, че след спирането на цигарите режимът му на сън се е подобрил драстично, той рядко чувствал задух и имал повече енергия.

„Вкусът ми се подобри, започнах да спестявам пари, всичко това бяха стимули да спра цигарите, но диагностицирането на рак определено беше моят сигнал за рязко спиране, иначе щях да продължа да пуша.

Пушенето е пряко свързано с различни видове рак и е основната причина за около 15% от всички случаи на рак всяка година в страната, според Cancer Research UK. Д-р Мат Евисън, клиничен ръководител на програмата за контрол на тютюнопушенето на Greater Manchester Make Smoking History, казва: „Отказването от тютюнопушенето е най-доброто нещо, което можете да направите за здравето си и за намаляване на риска от развитие на сериозни заболявания.

„Виждам вредата от ежедневното тютюнопушене, което причинява на пациентите и техните семейства.

„Пушенето уврежда всеки орган в тялото и причинява белодробни заболявания, инфаркти, инсулти, диабет и най-малко 15 вида рак.“

Източник: Вихрогон

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook