img

Грешки в готвенето, които се отразяват зле на здравето

/
/
/
944 Views

Готвите ли често? Опитвате ли се да имате разнообразие на трапезата? Смята се, че балансираната консумация на храна, с която си набавяме повече от 40 хранителни вещества, е здравословна за организма. Много специалисти по хранене и диетика препоръчват да ядем поне три дни от седмицата месо, два риба, същият брой за бобови растения.

Месата и зеленчуците трябва да бъдат варени или печени на скара, а не пържени с панировка и вредни хидрогенирани мазнини, тъй като са много калорични и водят до затлъстяване.

Ако искаме да променим начина си на хранене, пролетта е идеалното време за това. На първо време трябва да си съставим списък с разнообразие от продукти. Много хора смятат, че когато си готвят вкъщи, се хранят с много по-качествена храна, защото знаят какво има в чинията им. Но това не е съвсем така, защото всеки от нас прави няколко основни грешки, които вредят на здравето ни.

Направили сме си домашна майонеза от извара и авокадо. Но тя стои в хладилника вече няколко дни и се чудим дали въобще е годна за ядене. Първото нещо, което ни идва наум, е да опитаме, но това решение може да ни навлече стомашен дискомфорт. Някои хладилници могат да съхранят храната със седмици, но ако в нея е попаднала някоя опасна бактерия, тя може да се вкисне и замирише още на другия ден след приготвянето ѝ. Друго нещо – ако сместа не мирише, това може да ни подведе и с погнуса да установим, че онова, което сме погълнали, е развалено. Тоест дегустацията може да ни докара хранително отравяне, затова е по-добре да не държим прекалено дълго нещо сготвено в хладилника.

Източник: tialoto.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook