img

МАГНЕЗИЙ – 9 предупредителни симптома за дефицит, които не трябва да пренебрегвате!

/
/
/
1409 Views

Нашето тяло се нуждае от магнезий, за да функционира правилно. Така че този минерал е жизнено важен за здравето ни.

Всички органи на тялото, особено сърцето, мускулите и бъбреците се нуждаят от магнезий, за да функционират правилно. Доказано е, че 300 метаболитни процеси, които се случват в човешкото тяло изискват магнезий.

Ако тялото няма магнезий, това ще покаже симптоми като: умора, слабост нарушения на сърдечния ритъм мускулни крампи или спазми мускулна слабост ниско кръвно налягане гадене, повръщане диария виене на свят главоболие

Важно е да знаете, че магнезият помага при транспортирането на калций, силициев диоксид и витамин D в тялото ни. Подпомага процеса на храносмилането и предлага защита срещу артрит и болестта на Алцхаймер.

Магнезият може да се консумира чрез добавки, като магнезиев хлорид, известен също като магнезиево олио, което значително повиша нивата на магнезий. Независимо от това, природата е предоставила естествени източници на магнезий, които може да се консумират, за да се подобри нивото на магнезий в организма.

Магнезиевият дефицит води до различни заболявания, включително респираторни проблеми, диабет и високо кръвно налягане. Когато има липса на магнезий в тялото, най-често се получават следните симптоми: слаба памет, безсъние, запек, заболявания на червата, тревожност, пристъпи на паника, умора и слабост.

Увеличаване на прием на магнезий по естествен начин

Има естествени начини за увеличаване на нивата на магнезий в организма и то само чрез редовна консумация на следните храни:

Бадеми и кашу Семена от соя Риба Кафяв ориз Бамя Кисело мляко Тъмно листни зеленчуци Банани Сушени плодове Тъмен шоколад Авокадо

В допълнение гореща вана с английска сол (магнезиев сулфат) е един добър начин да се усвои и да получите необходимия магнезий.

Хората с бъбречни заболявания или тежки сърдечни заболявания трябва да приемат магнезий само под наблюдението на лекар.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook