img

Бащина молба: Моля ви, позволете на сина ми да умре с достойнство…

/
/
/
1490 Views

23-годишният Каван Мадокс прекарва последните три години от живота си в кома.

Младежът пада от четвъртия етаж на автомобилен паркинг през 2016 година и от тогава е прикрепен към животоподдържаща система. Кога един баща решава да пусне ръката на надеждата? Кога преставаш да се бориш и как молиш лекарите да сложат край на живота на собственото ти дете? “Моля ви, нека синът ми да умре с достойнство”… Това били думите на Франк Мадокс, който преживява най-лошото нещо за един родител.

През последните три години той бил принуден да гледа сина си на легло. Каван се хранел през тръба, която отивала директно в стомаха му. Диша с помощта на апарат. Младежът не вижда, не чува и не усеща абсолютно нищо. Семейството на 23-годишното момче иска да сложи край на мъките на Каван. Ясно е, че състоянието му няма да се подобри, а лекарите са категорични, че апаратът може да поддържа живота му още две години. Затова родителите на Каван искат едно единствено нещо – системите да бъдат изключени и те да погребат сина си, да преживеят болката и да продължат напред, доколкото е възможно.

Лекарите обаче категорично отказват да уважат молбата им.

“Искам Каван да умре. Знам, че звучи ужасно, особено изречено от думите на баща му, но аз, цялото му семейство и всички негови приятели се чувстваме по един и същи начин. Потресаващо тъжно е всичко, което му се случи, но той никога няма да се върне”, коментира пред “Дейли мейл” Франк.

“Ако докторите могат магически да го върнат към живота, да го извадят от кома, никой няма да е по-щастлив на този свят от мен. Ще го отведа обратно вкъщи – в инвалидна количка, легло, каквото и да е. Ще се грижа за него всеки ден, само ако може да има някаква форма на живот. Но няма такава. Той просто лежи в едно безпомощно състояние. Кой иска да гледа сина си така?”, пита бащата. 23-годишният Каван прекарва три от рождените си дни на болничното легло в пълно безсъзнание.

Три Коледи. Нито веднъж обаче не отговорил на молбите на семейството си. Каван бил едва 20-годишен, когато се качил на автомобила си, паркиран на горен етаж на висок паркинг. Денят бил 13 ноември 2016 г., а младежът седнал зад волана след употребата на алкохол. След това всичко се случило много бързо. През 2017 година лекарската експертиза показва минимално ниво на съзнателност. Всичко това станало ясно след поредица от тестове, които да проверят реакциите му.

Пускали дори шум в ушите му, но почти никакви рефлекси не били задействани.

Година по-късно нарпавили същия тест, а резултатите били още по-лоши от предходните. Иначе казано – шанс за него няма. Франк обяснява, че лекарите може и да го държат в това състояние още две години преди да позволят на сина му да умре. Някои дори съветват семейството да заведе дело. “Ще излезе доста скъпо, ако нещата стигнат до съда. Всичко, което искаме, е малко здрав разум. Искаме да прекратят мъките на Каван и той да умре с достойнство”, категорично е семейството му.

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!