img

Как да проверим щитовидната жлеза с термометър

/
/
/
509 Views

Много е важно щитовидната жлеза да е в добро здравословно състояние, припомня ТРГ.

Необходимо е редовно да се консултирате със специалист, за да може в случай на някакви проблеми да се вземат подходящи мерки в началния етап от развитието на болестта.

За да проверите щитовидната си жлеза, не е необходимо да извършвате сложни действия. Може просто да се възползвате от стария метод, който с точност ще ви покаже какво е състоянието на щитовидната жлеза.

За целта е необходимо да използвате обикновен живачен термометър.

Необходимо е да се събудите сутрин, но без да ставате от леглото, да измерите телесната си температура, като поставите термометъра под езика.

Температурата трябва да се измерва ежедневно, в продължение на 3 – 5 дни, след което да сравните резултатите и да направете заключение.

Резултати:

Температура 36,5 ° C – 36,8 ° C – щитовидната жлеза е в добро състояние.

Температури под 36.5C – Тази температура може да е сигнал да се свържете с лекар – ендокринолог. Най-често тя е придружена от подуване на краката и клепачите, бледост, косопад.

Температура над 36,8С – активността на щитовидната жлеза е повишена и това също е сигнал, че трябва да консултирате със специалист. Тази температура често е придружена от промени в настроението, липса на чувство за глад.

Източник: zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook