img

Ето няколко неща, които ни пречат да отслабнем! Не допускайте тези грешки

/
/
/
1058 Views

Научни изследвания доказват, че много жени по света допускат тези грешки, когато опитват да се разделят с излишните килограми и да станат по-красиви.

Надценявате физическите упражнения

Много хора смятат, че щом правят физически упражнения, им е позволено да ядат от всичко и по много. Но учените предупреждават: човешкият организъм може да привикне към повишеното натоварване. Ако човек употребява голямо количество калории, те няма да бъдат изгорени напълно само защото се движи.

Започвате със сладките неща още от сутринта

По данни на Huffington Post, консумацията на закуска на продукти с високо съдържание на захар пречи на процеса на отслабване през останалата част от деня. Консумирането на въглехидрати сутрин пречи на преработването на протеините от организма.

Опитвате се да гладувате

Учените са категорични, че гладуването задължително води до преяждане и развитие на инсулинова резистентност. За да чувствате глад, който да ви кара непрекъснато да отваряте хладилника, специалистите препоръчват да приемате повече мазнини от кръстоцветни зеленчуци и протеини, да не се разсейвате докато ядете и да пиете повече вода.

Не се борите със стреса

Експертите припомнят, че стресът провокира ръста на концентрация на стресовия хормон кортизол, а също така активизира изработката бетатрофин, който потиска разграждането на мазнините. Данните говорят, че в случай на повишаване на стресовите вещества в кръвта, дори хора с нормално тегло започват да трупат мазнини.

Не можете да се откажете от алкохола

Контролирайте употребата на спиртни напитки. Сведенията, които учените са получили в хода на многобройните си изследвания, убедително доказват, че алкохолът като висококалориен продукт може да обезсмисли ограниченията, които сте направили в ежедневното си меню.

 

Източник: jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook