img

6 неща, които ще се случат с тялото ви, ако изядете 2 яйца на закуска

/
/
/
657 Views

Съществува погрешно схващане, че яденето на яйца е опасно за здравето. Но това не е така: напротив, яйцата са много здрави и безопасни, когато са правилно обработени, според Newsner.

Яйцата са добър източник на протеини и съдържат витамини A, D и E, B12, рибофлавин и фолат, както и минерали като йод, желязо, калций, цинк и селен.

В допълнение, хората с ниски нива на холестерол в кръвта могат да консумират до няколко яйца на ден.

От ТРГ проучихме какво се случва с тялото ви, когато редовно ядете две яйца на закуска!

1. Паметта се подобрява.

Яйчният жълтък съдържа холин, ключова аминокиселина за предаване на малки нервни импулси, които ни помагат да запомним подробности.

Например, вие помните по-добре къде сте оставили ключовете на колата си или сте оставили мобилния си телефон.

Проучванията показват, че достатъчно количество холин в диетата подобрява паметта и способността за бързо реагиране.

2. Зрението се подобрява.

Изследванията показват, че яйцата са богати на лутеин, витамин, който помага за запазване на зрението остро и ясно.

Лутеинът се намира естествено в очната ябълка. Предпазва ретината от вредното въздействие на слънцето и намалява риска от катаракта.

3. Костите и зъбите стават по-здрави.

Яйцата са богати на витамин D, който регулира нивата на калций и фосфор в кръвта.

Яденето на яйца също помага на тялото да абсорбира калция, което дава повече здравина на костите и предотвратява остеопорозата.

4. Подобрява здравето на кожата, косата и черния дроб.

Дефицитът на фолат е често срещан при жени, които не консумират адекватни количества витамин В.

За щастие, яйцата са добър източник на този витамин. Фолатът помага за рециклирането на аминокиселините, необходими за деленето на клетките и образуването на червени кръвни клетки.

5. Намален риск от сърдечни заболявания.

Група канадски изследователи установиха, че има връзка между диета, богата на яйца, и намаления риск от сърдечни заболявания и рак. Подобно изследване е публикувано в Science Daily.

Тайната е, че яйчният жълтък съдържа два важни антиоксиданта: триптофан и тирозин.

6. По-лесно ви е да отслабнете.

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook