img

Как да оцелеем при инфаркт, когато сме сами? Ценен и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН съвет за всеки!

/
/
/
1766 Views

Знаете ли какво трябва да направите, ако вие или ваш близък, получите инфаркт?

Прочетете статията на ТРГ до край, защото информацията в нея може да спаси човешки живот! Представете си, че сега е 19:25 ч. И се прибирате вкъщи (разбира се, сами) след необичайно труден ден на работа. Вие сте много уморени и разочаровани. Изведнъж започвате да изпитвате силна болка в гърдите, която започва да се разпростира към ръката ви и да се качва към челюстта. Вие сте само на пет километра от най-близката болница. За съжаление, не знаете дали можете да стигнете до нея.

Вие сте преминавали курс по първа помощ и сърдечен масаж, но учителят, който е провел курса е казал да не го правите сами.

И всъщност сърдечният масаж не е толкова лесен, колкото изглежда във филмите и телевизионните предавания, така че без подходяща подготовка изобщо не бихте се справили.Как да оцелеете при сърдечен удар, когато сте сами?Много хора се оказват сами, когато получат инфаркт. В този момент човек губи съзнание и има само около 10 секунди, след което сърцето му започва да бие неравномерно и усеща, че губи съзнание.

Тези хора обаче могат да си помогнат с много силна и енергична кашлица.

Как да оцелеем при инфаркт когато сме самиПреди всяко изкашляне трябва да си поемете дълбоко въздух. Кашлицата трябва да е дълбока и продължителна, както при отхрачвания – да идва дълбоко от белите дробове. Поемането на дъх и кашлицата трябва да се повтарят на всеки 2 секунди без прекъсване, докато пристигне бърза помощ или докато не усетите, че сърцето ви започва да бие отново нормално.Дълбоките вдишвания доставят кислород до белите дробове, а движенията при кашляне компресират сърцето и поддържат кръвообращението. Компресионното налягане върху сърцето също му помага да възстанови нормалния си ритъм.

По този начин жертвите на сърдечен удар могат да стигнат до болницата.

Кажете на колкото се може повече хора. Това може да спаси живота им! Кардиолозите казват, че ако всеки получи това послание и доброволно го изпрати на 10 души, той ще спаси поне един живот.Ако това съобщение се върне към вас повече от веднъж… моля, не се притеснявайте… напротив, трябва да се радвате, че имате много приятели, които се грижат за вас и ви напомнят как да се справите при инфаркт.

Ако тази статия ви се е сторила полезна, не забравяйте да я споделите в Фейсбук. Така ще я прочетат повече хора и ще достигне до повече хора.

Източник: Ко4

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!