img

Най-луксозната пещера в света се продава за милиони: Ето как изглежда отвътре (СНИМКИ)

/
/
/
1030 Views

Уморихте ли се от старите, скучни четири стени и покрив? Търсите ново място за живеене? Тогава вижте това – преди няколко години „най-луксозната пещера в света“ беше пусната в продажба.

И изобщо не прилича на жилищата на нашите предци.

Уникална къща в скалата Beckham Creek Cave Lodge се намира в Арканзас. От 80-те години на 19-ти век експерти проучват пещерата, през 20-ти век по време на Студената война е оборудвана с бомбоубежище, а няколко десетилетия по-късно е превърната в луксозен хотел – от 1200 долара на вечер.

пещера жилище

Снимка: beckhamcave.com

Мениджърът Рейн Дейвидсън призна, че му харесва да гледа как мозъците на хората експлодират и очите им светват, когато влязат тук за първи път. Но бедата е, че като хотел тази луксозна пещера не носеше приходи, имаше много повече загуби от нея. Затова собственикът реши да я продаде: та кой ли не би пожелал да има такава шикозна и луксозна къща, оборудвана с най-новите технологии?

пещера жилище

На два етажа пещерната къща е с обща площ над 500 кв. метра, оборудвани с 4 спални (скрити дренажни системи минават над тях), всяка има собствена баня, всекидневна с огромен телевизор, добре оборудвана кухня.

луксозна пещера интериор

пещера хотел

Има дори естествен водопад, както и геотермално отопление, конюшня и пасище, ​​езерце с лазурно синя вода и риби и площадка за хеликоптер. Всичко, за да се наслаждавате на живота максимално удобно.

пещера лукс

най-луксозната пещера

В стаите има много естествени скални образувания, тъй като по-голямата част от пещерата практически не е била докосната по време на строителството. Така че за тези, които обичат да се разхождат из подземните лабиринти от сталагмити и сталактити, това е шикозен подарък.

спалня в пещера

скален дом

Според Дейвидсън нивото на интерес към пещерата е много високо, всички просто се влюбват в този дворец. Но купувачите гледат на това от гледна точка на инвестиция и все още не е възможно да се говори за рентабилност тук:

„Има 100 хектара, които не носят никакъв доход. Купуваш пещера, която трудно се възстановява. Би било по-добре, ако някой с повече средства я купи за себе си просто като ефектен дом. Между другото, цената на къщата-чудо през 2019 г. беше 2,75 милиона долара (може би сега сумата вече е по-висока).

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook