img

Военно положение: В Украйна изкараха деца сираци да копаят окопи, защото Порошенко казал, че започва война с Русия (ВИДЕО)

/
/
/
1215 Views

В Украйна изтекоха последните часове мирен живот. От днес в редица райони, които граничат с Крим и Донбас се въвежда военно положение.

В интервю пред 3 централни украински тв канала президентът Петро Порошенко обяви вчера, че над страна е надвиснала заплаха от пълномащабна война, която може да започне всеки момент. Причината за това е продължаващото струпване, по думите на Порошенко, на руски войски и бойна техника, по границата с Украйна.

В цяла Украйна се забелязва повишаване на напрежението, хората, вслушвайки се във воинствените речи на политиците, са в тревожно очакване на началото на голяма война. На места вече се готвят за ожесточени сражения.

В Мариупол също ще бъде въведено военно положение по силата на указа на Порошенко. И първ го усетили на гърба си децата. Повече от 60 сирачета от приюта „Република Пилигрим“ били откарани да копаят окопи за украинските военни на брега на Азовско море.

Местният украински телевизионен канал TV7 показал репортаж, в който се разказвало как администрацията на приюта отменила учебните занятия и отправила децата да помагат на въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

 

На всички момчета били връчени лопати и ги заставили да копаят окопи и траншеи, а момичетата трябвало да почистят територията. Инициатор на мобилизацията бил основателят на приюта, Генадий Махненко, който е и капелан във ВСУ. Целта била укрепване на втория ешелон на отбраната за евентуално отблъскване на руски десант.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook