img

Туристка прекара над година в египетски затвор и разказа за ужасите, които е преживяла

/
/
/
1468 Views

Британска жителка прекара повече от година в египетски затвор, след като се опита да внесе в страната болкоуспокояващи за египетския си съпруг, научи trg.

 Това предаде Daily Mail.

34-годишната Лора Плъмър е вкарана зад решетките в края на 2017 г. В телевизионното предаване „Добро утро Великобритания” Лора казала на приятелката си, че чантата с лекарство й е дадена от приятел и не е проверила какво има вътре. Когато пристигнала на летището в Хургада, полицията открила в чантата й 290 таблетки трамадол и няколко таблетки напроксен.

„Дори не мислех за това. Когато Дона ми даде тази чанта, не проверих какво има вътре. Нямах представа какво наистина има там“, разкая се Плъмър.

Тя добави също, че в затвора трябвало да се изправи пред ужасни неща. Според англичанката там имало само 84 легла за 200 жени и тя трябвало да спи близо до тоалетната на пода.

„Всеки ден имаше битки. Видях дори жени, измъчвани с пръчки“, спомня си с ужас Плъмър. „Толкова се радвам, че се върнах у дома. Просто се нуждая от двуседмична ваканция и нормална баня“, добавя тя.

Британката бе осъдена на лишаване от свобода за срок от три години, но тя прекара 14 месеца в затвора. На затворничката бе дадено предварително освобождаване, след което незабавно бе изпратена на летището, заради което бе невъзможно да види съпруга си. Тя каза, че в близко бъдеще не е готова да се върне в Египет, за да го види.

Лора Плъмър бе задържана на летището в Хургада в началото на октомври 2017 г. След като в чантата й бяха открити забранените вещества, жената бе принудена да подпише документ от 38 страници на арабски език и бе изпратена в затворническа килия, където прекара почти един месец с още 25 жени./pochivka.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook